viernes, 13 de marzo de 2009


GAZPACHO ANDALUZ

Pon en una batidora o licuadora los tomates, la cebolla, el pimiento el pepino, el vinagre, el ajo, el aceite (sin aceite no liga la mezcla) y el pan. Debe quedar fino y liquido. Se puede añadir agua si se quiere hacer más ligero.

Es importante servirlo muy frío, por lo que debe estar en el frigorífico bastante tiempo antes de servir. No está demás, poner algunos cubitos de hielo cuando se vaya a servir para enfriarlo más.

Se sirve acompañado de las verduras troceadas en taquitos pequeños que el comensal va mezclando a su gusto.
Andalucian Gazpacho

One of the most healthy and tasty dishes for summer in Spain. It is a typical traditional dish from the Andalucian kitchen.

1 kg of tomatoes
½ small onion
1 small green pepper
1 pepino
1 small cup of olive oil
2 teaspoons of vinegar
200 grams of day-old breadcrumbs soaked in water
Small pieces of food to accompany the dish; tomato, pepper, pepino, cebolla, day-old bread.
Garlic

Use a whisk to liquidise the tomatoes, onions, peppers, vinegar, garlic, oil (without the oil it will not mix properly) and the bread. Make sure it is thin and of a liquidy consistency. You can add water if you want to thin out the mixture.

It’s important that you serve the soup very cold, so put it in the fridge for a long time before you serve it. If it isn’t cold enough, you can put some ice cubes in it to make it colder.

Serve with a sidedish of finely chopped vegetables mixed to your taste.

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