viernes, 13 de marzo de 2009


GAZPACHO ANDALUZ

Pon en una batidora o licuadora los tomates, la cebolla, el pimiento el pepino, el vinagre, el ajo, el aceite (sin aceite no liga la mezcla) y el pan. Debe quedar fino y liquido. Se puede añadir agua si se quiere hacer más ligero.

Es importante servirlo muy frío, por lo que debe estar en el frigorífico bastante tiempo antes de servir. No está demás, poner algunos cubitos de hielo cuando se vaya a servir para enfriarlo más.

Se sirve acompañado de las verduras troceadas en taquitos pequeños que el comensal va mezclando a su gusto.
Andalucian Gazpacho

One of the most healthy and tasty dishes for summer in Spain. It is a typical traditional dish from the Andalucian kitchen.

1 kg of tomatoes
½ small onion
1 small green pepper
1 pepino
1 small cup of olive oil
2 teaspoons of vinegar
200 grams of day-old breadcrumbs soaked in water
Small pieces of food to accompany the dish; tomato, pepper, pepino, cebolla, day-old bread.
Garlic

Use a whisk to liquidise the tomatoes, onions, peppers, vinegar, garlic, oil (without the oil it will not mix properly) and the bread. Make sure it is thin and of a liquidy consistency. You can add water if you want to thin out the mixture.

It’s important that you serve the soup very cold, so put it in the fridge for a long time before you serve it. If it isn’t cold enough, you can put some ice cubes in it to make it colder.

Serve with a sidedish of finely chopped vegetables mixed to your taste.

miércoles, 4 de marzo de 2009

RECETA DE LA SEMANA (español e inglés)

TORTILLA ESPAÑOLA

Ingredientes para 4 personas:

1 kg. de patatas
1 cebolla grande
8 huevos
aceite virgen extra
sal


Pela la cebolla y las patatas.
Pica las cebollas en trozos no muy pequeños y ponlas a dorar en una sartén con abundante aceite.
Mientras tanto pica las patatas en círculos, sazónalas y añádelas a la sartén. Fríe todo a fuego medio, removiendo de vez en cuando, hasta que las patatas estés muy bien cocinadas, casi cocidas, aunque un poco doradas. Retíralas y escúrrelas.
Prepara dos recipientes, bate en cada uno 4 huevos. Agrega a cada uno la mitad de las patatas y las cebollas.
Pon un poco de aceite en una sartén y vierte la mezcla anterior. Cuaja el huevo, primero a fuego vivo y después un poco más suave. Voltea la tortilla para que se dore por ambos lados y sirve caliente. (Repite la operación para hacer la segunda tortilla).

Spanish Omelette

Ingredients for four people

1 kg of potatoes
1 big onion
8 eggs
Extra virgin olive oil
Salt

Peel the onion and the potatoes. Dice the onion into very small pieces and put it in a large pot with a lot of oil. Chop the potatoes into slices in a pot. Fry everything on a medium heat, removing from the hob from time to time, until the potatoes are fully cooked and golden brown. Prepare two recipients, add the four eggs and beat. Then add half of the chopped potatoes and onions. Coat a frying pan with a little oil. Cook the egg mixture on a high setting and then later turn the heat down. Turn the tortilla so that it is browned on either side and serve hot. (Repeat this process to make the second omelette).
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